lauantai 7. helmikuuta 2009

Töitä ja tuloksia

Sitä mukaa kun festivaalikiireet lisääntyvät blogikirjoittelumme vähenee (entisestään). Jalot ja syvälliset ajatukset eivät koskaan tunnu ennättävän blogiavaruuteen asti, ja siinä vaiheessa kun tietokoneen ääreen ehtii, sormet naputtelevat latteuksia. Liiallista itsekriittisyyttä? Kenties.

Oli miten oli, kiireisenä pysymisestä on lähinnä hyötyä. Sampola on järjestetty täyteen monenlaista ohjelmaa, auditorion opiskelijapuheenvuorojen kenraaliharjoitus pidetty, kymmenittäin näytteilleasettajia hankittu ja talkookokoontumisissa askarreltu sekä suunniteltu – ja niin edelleen. Minä ja Anna olemme talkooryhmän kera kuluneen kuukauden sisällä nikkaroineet sermejä, metsästäneet kankaita SPR:n Kontissa, hakanneet pinssikonetta kädet känsillä, värjänneet vanhoja lakanoita, maalanneet pulloväreillä kankaita, levittäneet julisteita ympäri kaupunkia ja haalineet kalusteita ynnä räsymattoja.

Tulokset näkyvät ennen kaikkea Sampolassa. Pinssejä on kunnon läjällinen (tekstivaihtoehdot: "Elävän Kirjallisuuden puolesta", "Kaikki paska paskaksi" ja "EKF haisee hyvältä"). Yhteistä kirjaa voi kirjoittaa värikkään sermin suojissa, kuin kirjankansien sisällä. Yksi luokkahuone verhoutuu velhoväreihin.

Emme ole kuitenkaan unohtaneet internetiä ja yleisöämme siellä! Uusin tietoiskumme valistaa, että aivoihin kerääntyy helposti plakkia. Tämän ja muiden pinnallisuutta aiheuttavien vaivojen hoitoon on jo vuosien ajan käytetty kirjallisuutta. Tule Elävän Kirjallisuuden Festivaalille kokeilemaan uusimpia hoitomuotoja – se on ilmaista! Katso "Kirjallisuus tekee hyvää" -video alta.

Ei kommentteja: