keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Kirjallisuuden väristä

Uusia nettisivujamme tarkastellessani keksin luullakseni uuden kysymyksen tähän maailmankaikkeuteen. Kas tässä: Miksi kirjallisuuteen ja muiden humanismiin vivahtavien asioiden väri on usein ruskea? Esimerkiksi nyt vaikka blogimme tausta ja Trivial Pursuitin taidepylpyrät.

Tuoko ruskea kenties mieleen vanhojen kirjojen kuluneet nahkakannet, pölyiset ja raskaat arvotaulun kehykset, hirvigobeliinit? Tässähän alkaa jo aivan aivastuttaa. Halutaanko kirjallisuuteen yhä liittää näin porvarillisia mielikuvia?

Humanisti saattaakin vaatimattomana henkilönä tavoitella neutraaliutta ja maltillisuutta. Ruskea ei ärsytä kenenkään silmää toisin kuin tulenpunainen, syvänsininen tai kirkuvankeltainen. Mutta humanisti onkin viisas. Mitä näistä väreistä tulee kun ne sekoittaa? Niinpä niin, ruskeata.

Minusta väri kuvaa lopulta kirjallisuutta hyvin. Ruskeaksi sekoittuva kirjallisuuden kirjo kun pitää sisällään kaikki maailman värit ja asiat.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tulin vain sanomaan että oon täällä etäällä tosi innoissani teidän ja EKF:n puolesta ja harkitsen jopa Suomeen palaamista helmikuun tokalla viikolla, jotta ehtisin pyörimään hienossa festivaalissanne!

- Tytti

Hanna-Riikka Roine kirjoitti...

Hii, hauska kuulla! Kannattaa tulla festareille, ainakin ennakkoon vaikuttaa siltä, että niistä tulee loistavat (vaikka itse sanonkin) :)

Laura kirjoitti...

Heippa!

Kiva lukea blogia aiheesta! Voimia talveen :)

terkuin Laumis