keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Elävän kirjallisuuden puolesta - nyt ja jatkossa!

14.2.2009 Tampereella järjestetään upouusi kirjallisuustapahtuma, Elävän Kirjallisuuden Festivaali (EKF). Paikkana on työväenopisto Sampola, joka on kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Järjestäjiin kuuluu useita tamperelaisia kulttuuriyhdistyksiä, kuten Vastedes ry, Viitapiiri ry, Yöstäjä ry ja kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö Teema ry. Yhteistyökumppaneina ovat myös Annikin Runofestivaali, Tampereen yliopiston Taideaineiden laitos ja Monta ry.

EKF:sta ei ole tulossa megaluokan messutapahtumaa, vaan intiimi ja sympaattinen koko perheen päiväfestivaali talkoohengessä. Suunnitteilla on monenlaista osallistavaa ohjelmaa, kuten sanataidepajoja lapsille, Elävä kirjasto, kirjojen vaihtotori ja kaikkien esityksille avoin open stage.

Sampolan auditoriossa puolestaan on luvassa tamperelaisten kirjallisuuden opiskelijoiden alustuksia kirjallisuuden kentän ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä sekä keskusteluja näiden pohjalta. Festivaali jatkuu iltaklubilla ravintola Telakalla, jossa luvassa on Teema ry:n Tiiliskivi-palkinnon jako ja muuta kirjavaa ohjelmaa, muun muassa runoesityksiä.

Tässä blogissa on tarkoitus seurata uuden suomalaisen kirjallisuusfestivaalin ensiaskeleita ja kehitystä. Alku ja vastaanotto ovat jo olleet hyvin lupaavia, toivottavasti sama linja pysyy jatkossakin!

- Hanna Roine, toinen projektisihteereistä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"EKF:sta ei ole tulossa megaluokan messutapahtumaa, vaan intiimi ja sympaattinen koko perheen päiväfestivaali talkoohengessä..."

Hei, toi kuulostaa hyvältä ja myös tutulta! ;)...

Meillä oli puhetta että teillä on toimintanne pohjana hieno elävän kirjallisuuden manifesti. Olis kiva nähdä se. Laimea sponsorirahoitteinen aikamme nimittäin tarvitsee manifesteja! Voisko sen julkaista tässä blogissa?

Elävän kirjallisuuden yhdistys kirjoitti...

Tämä aika todellakin tarvitsee manifesteja!

Elävän Kirjallisuuden Manifesti on nyt ladattavissa pdf-muodossa blogin linkkilistasta. Kuten siinä lukeekin, sen saa aivan vapaasti tulostaa, levittää, jakaa - kaikille ja kaikkialle!